Odmiana: Chardonnay
Lekkie, jednoszczepowe, białe wino wytrawne z aromatami kwiatów i egzotycznych owoców. Posiada bogaty bukiet i lekką kwasowość. Polecane do ryb, owoców morza, serów (zwłaszcza kozich).
Temperatura podawania: 10°C
Odmiana: Riesling
Lekkie, jednoszczepowe, białe wino wytrawne z aromatami cytrusów, miodu, jabłek i mineralną nutą. Podwyższona kwasowość gwarantuje orzeźwienie, zwłaszcza w upalne dni. Polecane do ryb, owoców morza, drobiu i szparagów.
Temperatura podawania: 10°C
Odmiana: Johanniter
Lekkie, jednoszczepowe, białe wino wytrawne z aromatami cytrusów, brzoskwiń, agrestu i mineralną nutą. Delikatna kwasowość spodoba się nie tylko amatorom win wytrawnych. Polecane do ryb, owoców morza, pieczonych warzyw.
Temperatura podawania: 10°C
Odmiana: Hibernal
Lekkie, jednoszczepowe, białe wino wytrawne z aromatami dojrzałych jabłek, czarnej porzeczki i ziół. Delikatna kwasowość współgra z wyrazistym bukietem. Polecane do ryb, serów, białego mięsa.
Temperatura podawania: 10°C
Odmiana: Cabernet Cortis i Regent
Wytrawny kupaż win czerwonych z aromatami jeżyn, aronii, śliwek i ziół. Wino dojrzewało przez 9 miesięcy w dębowych beczkach. Wino dobrze zbudowane z przyjemnym, pikantnym finiszem. Polecane do dań mięsnych i wędlin.
Temperatura podawania: 17°C
Odmiana: Cabernet Cortis i Regent
Lekkie, jednoszczepowe, różowe wino wytrawne z aromatami truskawek, poziomek, granatu i tytoniową nutą.. Orzeźwiający charakter podkreślony wyrazistym bukietem i pikantnym finiszem. Polecane do makaronów, sałatek i białego mięsa.
Temperatura podawania: 10°C
Odmiana: Cabernet Cortis i Regent
Wytrawny kupaż win czerwonych z aromatami wiśni, aronii, gorzkiej czekolady i ziół. Wino dojrzewało przez 20 miesięcy w dębowych beczkach. Dobrze zbudowane, stateczne z przyjemnym, pikantnym finiszem. Polecane do kaczki, dań mięsnych i wędlin.
Temperatura podawania: 17°C
Wina można zamawiać pisząc na adres e-mail: piotrmaminski@gmail.com
Zapraszamy do śledzenia naszych działań na Facebooku i Instagramie